Πώς να Έρθετε

Το νησί της Χάλκης δε διαθέτει αεροδρόμιο για το λόγο αυτό χρειάζεται να φτάσετε αεροπορικώς μέχρι τη Ρόδο. Την καλοκαιρινή περίοδο υπάρχει καθημερινή ανταπόκριση με τη Χάλκη με τα καραβάκια που ξεκινούν από την Κάμειρο Σκάλα, ένα μικρό λιμάνι το οποίο βρίσκεται στη δυτική ακτή της Ρόδου. Η διαδρομή από την Κάμειρο Σκάλα μέχρι τη Χάλκη διαρκεί περίπου 40 λεπτά.

Επίσης υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση της Χάλκης με το κεντρικό λιμάνι της Ρόδου με επιβατηγά πλοία και καταμαράν.

Αναλυτικά υπάρχουν οι παρακάτω τρόποι για να έρθετε στη Χάλκη

Με επιβατηγό πλοίο από το κεντρικό λιμάνι της Ρόδου

Η Χάλκη απέχει μόνο 2 ώρες από το κεντρικό λιμάνι της Ρόδου. Επιβατηγό πλοίο περνάει από τη Χάλκη τρεις φορές την εβδομάδα (δυο φορές τους χειμερινούς μήνες).

Επίσης εξυπηρετείται από επιβατηγό πλοίο που φεύγει από το λιμάνι του  Πειραιά και πραγματοποιεί άγονη γραμμή περνώντας από διάφορα νησιά του Αιγαίου όπως την Κάρπαθο, Κάσο, την Κρήτη κ.α. Η διάρκεια του ταξιδιού από το λιμάνι του Πειραιά έως το νησί της Χάλκης είναι περίπου 24 ώρες.

Πληροφορίες για τα δρομολόγια πλοίων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα : www.anek.gr

Η ναυτιλιακή εταιρεία SAOS FERRIES πραγματοποιεί δύο φορές την εβδομάδα δρομολόγια από το λιμάνι της Ρόδου προς τη Χάλκη με ενδιάμεσο σταθμό τη Σύμη. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.saos.gr  για περισσότερες πληροφορίες.

Με επιβατηγά ημερόπλοια από την Κάμειρο Σκάλα, Ρόδου.

Υπάρχουν ημερόπλοια  που πραγματοποιούν καθημερινά τη διαδρομή Κάμειρος Σκάλα – Χάλκη. Η Κάμειρος Σκάλα είναι ένα μικρό λιμάνι στη δυτική ακτή της Ρόδου και απέχει 35 χιλ από το αεροδρόμιο της Ρόδου. Η διαδρομή από την Κάμειρο Σκάλα μέχρι τη Χάλκη διαρκεί περίπου 40′ λεπτά. Η αναχώρηση τους είναι  καθημερινή και κατά την καλοκαιρινή περίοδο λόγω αυξημένης ζήτησης υπάρχουν και επιπλέον δρομολόγια.

Επίσης υπάρχει δυνατότητα κράτησης θέσεων.

Επειδή ενδέχεται να αλλάζουν οι ώρες αναχώρησης και άφιξής τους, θα ήταν προτιμότερο να επικοινωνείτε πρώτα με το Λιμεναρχείο Χάλκης στο τηλ: 2246 0 45220.

Ημερόπλοια

SEBECO II

Πληροφορίες:www.alkoferries.gr

Κεντρικά Γραφεία: +30 2241 0 01436

Σκάλα Καμείρου: +30 2246 0 31327

ΝΗΣΟΣ ΧΑΛΚΗ

Πληροφορίες: https://www.facebook.com/Nissos-Halki-Chalki-1422228884710043

Τηλ: +30 6946519817

FEDON

Πληροφορίες: https://www.facebook.com/fedon.halki

Τηλ: +30 6942799487

Με καταμαράν από το λιμάνι της Ρόδου

Η ναυτιλιακή εταιρεία Dodecanisos Seaways πραγματοποιεί δύο φορές την εβδομάδα δρομολόγια από το λιμάνι της Ρόδου προς τη Χάλκη με επιστροφή την ίδια ημέρα και η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην ιστοσελίδα της εταιρίας: www.12ne.gr

Έκδοση εισιτηρίων : Θαλασσινή πύλη, «Κολώνα», στο λιμάνι της Ρόδου. Επίσης υπάρχει δυνατότητα κράτησης θέσεων μέσω της ιστοσελίδας της εταιρίας.

Θερινό ωράριο λειτουργίας : 07:30 – 22:00

Τηλ: 22410 70590

Φαξ: 22410 70591

E-mail: [email protected]

Σε κάθε περίπτωση είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε πληροφορία για το πώς θα φτάσετε ευκολότερα και γρηγορότερα στο νησί της Χάλκης .

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ